Ny hemsida för att hitta bland annat toatömningsstationer – Hamnkartan.se

2023-06-16
Hamnkartan.se lanserades i juni och är ett privat initiativ, byggt av båtfolket för båtfolket. Idén är en modern och lättillgänglig plattform som kan användas utan kostnad för användarna. Plattformen ska också vara ett verktyg för de som har driftansvar för toatömningsstationer (kommuner, båtklubbar och gästhamnar), genom att det är enkelt att hämta information och lämna information om bland annat status på toatömningsstationer.

Målsättningen är också att samla in annan öppen information som är av relevans för båtlivet, exempelvis gästhamnar, klubbhamnar, naturhamnar, båtbottentvättar med mera.

Båtfolket kan skapa ett konto och därefter rapportera status på toatömningsstationerna, så att andra användare kan se status och därigenom undvika att ”köra i blindo” till en trasig station.

Samtliga användare med driftansvar för toatömningsstationer ska också kunna skapa konto på plattformen för att exempelvis rapportera fel – eller avhjälpande av fel – på sina stationer. Positionsdata gällande toatömningsstationerna är hämtade från Transportstyrelsen som inte längre kommer att uppdatera sin karta.

2023 kommer att bli ett försöksår – med målsättning om att kunna bygga ut funktionalitet under 2024. Databasen har just nu en liten tyngdpunkt på Mälaren/Ostkusten (av naturliga skäl då utvecklarna har bas i Enköping, och Mälaren och Ostkusten är de farvatten de har personlig erfarenhet av)

Under sommaren fortsätter arbetet med att finputsa och fixa eventuella buggar. Vidare ska man ta bilder på sugtömningsstationer, hamnar etc, och lägga upp dessa på respektive objekt, allt för att öka nyttan och användningen för båtfolket.

För mer information och kontakt: info@hamnkartan.se

Här är en länk till sidan Länk

eller skriv bara in adressen www.hamnkartan.se i din webb-läsare. Just nu fungerar den på alla typer av plattform (dator, surfplatta och mobiltelefon) men är inte helt optimal på en liten mobiltelefon, bildytan måste anpassas ytterligare för att ge en 100% bra upplevelse.